رمان مردی که قبر پدرش را فروخت “شناسنامه ایران است”
رمان «مردی که قبر پدرش را فروخت» نوشته محمدرضا نظری دارکولی، نویسنده و منتقد ادبی صاحب سبک ایرانی، کتابی است که تمام فرهنگ زیبای ایرانیان اصیل را در خود دارد.
به گزارش آرتنا، کتاب فوق آداب و رسوم، جشنها، ارزشها و تمامی زیباییهای فرهنگ مردم پارس را به نمایش میگذارد. کتابی که خواندن آن به هر ایرانی توصیه شده است.
در این رمان مردمی میبینیم که مهربان و بخشنده هستند، آداب مهرورزی و برادری دارند، شبنشینی و گردهم آیی رایج است، دستگیری از نیازمند فرهنگ است، سفرهها مشترک و دلها به هم نزدیکند. در این رمان فرهنگ زیبای ایرانیان را میبینیم فرهنگی که در آن، زن موجودی مقدس است. چنانکه برای برطرف شدن خشکسالی زنهای مقدس مراسمی با نام « گاروا » برگزار میکنند. در این مراسم زنها با چوب به جان هم میافتند تا خداوند دلش بسوزد و راه باران را بگشاید. زن پیش قدم میشود چون خالی از شرارت است و قلب پاک دارد. به این عقیده خداوند به خاطر رضایت دل آنها خشکسالی را از میان برده و فراوانی میدهد. جشنهای زیبا و پاک ایرانی در این کتاب نشان میدهند، ایرانی همیشه پر انرژی و شادکام بوده است.
این رمان دوران خشکسالی، غمها و شادیهای مردم ایران را به تصویر کشیده است. کتاب به روش سیال ذهن نوشته شده و نمادین است. یکی از ویژگیهای این رمان توصیف شگفتانگیز صحنهها و موقعیتهاست. افکار، خیالات و احساسات شخصیتها چون آینه روشن به نمایش در آمدهاند. از دیگر ویژگیهای ادبیات دارکولی و این رمان میتوان به جذابیت متن آن اشاره کرد.
ادبیات دارکولی چنان است که خواننده رمان، تحت اختیار راوی مطیع میگردد و سر سپرده به امواج سیال متن، تا پایان داستان مشتاقانه پیش میرود . رمان «مردی که قبر پدرش را فروخت» شناسنامه ایران است. شناسنامهای که سراسر پاکی و زیبایی است اما در نهایت در موقعیت نازیبا قرار میگیرد.
ساختار، شخصیتپردازی، پیرنگ و معنا در این رمان به گونهای بسیار پیشرفته و مستحکم شکل یافتهاند. این رمان پرچم بالا رفته ادبیات داستانی ایران است که در لس آنجلس امریکا منتشر شده است.